

Producent
Typ noża
Elastyczność ostrza
Cena brutto
-
od
do
Noże Giesser - co warto wiedzieć
Ostrza noży Giesser są wykonane z wysokogatunkowej stali chromowo-molibdenowej, utwardzanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali Rockwella.
Polerowana powierzchnia ostrza zapewnia odporność na rdzę i trwałość krawędzi skrawającej.
Rękojeść noży jest wykonana z antypoślizgowego i przyjemnego w dotyku tworzywa (TPE).
Odpowiednie ukształtowanie rękojeści zapewnia bezpieczny chwyt oraz zmniejsza ryzyko zsunięcia się dłoni podczas trzymania noża.
Producent dopuszcza się mycie noży w zmywarce, niemniej jednak z uwagi na ochronę ostrza zaleca się czyszczenie ręczne.
Noże Giesser spełniają wymagania rozporządzenia:
- (WE) nr 1935/2004 z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.
- (UE) nr 10/2011 z dnia 14.01.2011 r. w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
i tym samym są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Więcej informacji można znaleźć na stronie producenta https://www.giesser.de/
